Vad är entreprenad?

Vad är entreprenad?

Vem har inte hört talas om företag som bedriver entreprenad utan att ha blivit så mycket klokare på vad det innebär. Ja, bara här i Vårgårda så finns det många entreprenörer som bedriver entreprenad inom än det ena och än det andra området, låt mig förklara för er själva begreppet!

Entreprenader innefattar olika typer av arbeten, till exempel:

* rivningsarbeten

* byggande och renovering av hus och byggarbetsplatser

* landskapsarkitektur – anläggning och underhåll av trädgårdar (t.ex. gräsklippning)

* leverans och installation av tak, väggar, staket osv 

* renoveringar 

Denna verksamhet är vanligtvis ett aktiebolag, en verksamhet där företaget har huvudansvarar för för ett annat bolags räkning. Entreprenadföretaget får beställningar från olika kunder som har valt dem antingen på grundval av rekommendationer eller internetsökningar som visar att de är erfarna. När de utför sina jobb måste de följa kundens instruktioner noga när det gäller tidsfrister osv. De får inte göra så att de blir ansvariga för problem, för då drabbar det det bolaget som beställt tjänsterna. Till exempel så kan ju en byggfirma anlita många underentreprenörer inom vvs och el och måleri, men det är byggfirman som har totalansvaret gentemot kunden. 

När det kommer till markarbeten och grävarbeten så finns det även här företag som alla kan vända sig till och här i Vårgårda finns det ett specifikt företag som jag verkligen skulle vilja rekommendera er att kika närmare på och ni kan klicka här så kommer ni vidare till detta företags hemsida. Sist men inte minst så kan entreprenad också omfatta vägbyggen, där entreprenörsföretaget har utfört nödvändiga förberedande arbeten och lagt ut olika delar av arbetet på underleverantörer. Det finns många företag som täcker dessa områden, men om du vill lära dig mer om vad allt detta innebär så rekommenderar jag starkt att du söker vidare på nätet.


Kommentarer är stängda.