Smidesarbeten och allt vad det innebär

Smidesarbeten och allt vad det innebär

Tjenare alla läsare, idag ska vi faktiskt prata lite om smidesarbeten. Men innan vi gör det vill jag naturligtvis hälsa er välkomna till ett nytt inlägg. Fredagen är här och jag hoppas att ni har haft en riktigt bra vecka och är redo för helgen som kommer. Har ni några planer i helgen, eller blir det kanske en lugn helg hemma i soffan. Jag har verkligen inte planerat någonting och faktum är att jag ser väldigt mycket framemot att bara slänga mig i soffan när jag kommer hem. Men nog om det, nu är det dags för dagens ämne!

Vad smide är:

Smide är den gamla och fascinerande konsten att skapa metallföremål av varm, flytande metall. I vissa fall tillämpar smederna också sitt yrke på att kallbearbeta redan smidda föremål.

Du kan inte bara plocka upp en hammare en dag och hoppas att du på ett magiskt sätt har lärt dig den mycket komplexa färdighet som kallas smide. Det krävs år av övning för att bli duktig på attsmide. Smeder lär sig alltså att smida genom att läsa, titta på och öva på smidestekniker och dela med sig av kunskaper om smide till andra smeder och smidesentusiaster.

Smide har blivit alltmer populärt sedan början av 1900-talet, då kurser i smide blev tillgängliga som en del av yrkesutbildningen. Att smide blir populärt igen nu har förmodligen att göra med att smederna försöker skapa föremål som de kan sälja för att försörja sig, t.ex. knivar och annan metallkonst och smide av verktyg för smeder och andra som behöver dem.

Det var faktiskt allt jag hade att säga den här fantastiska fredagsmorgonen, nu får ni ha en fantastiskt fin dag så hörs vi snart igen. Glöm inte heller att hålla utkik här på bloggen, det kommer många fler inlägg framöver. Ha en otroligt härlig helg, snart är det måndag igen!


Kommentarer är stängda.